Gyakran ismételt kérdések:


Az alábbiakban a tanfolyam előtt, közben és után gyakran felmerülő kérdésekre igyekszünk választ adni.

Kérünk, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi információs blokkunkat:

Bármelyik képzésünket választod, a tanórákon kívül legalább napi 2 órát még szánj a gyakorlásra, mert enélkül nem tud kellően elmélyülni az adott anyagrész, és a későbbi tananyag nem tud majd erre épülni.

Karriertámogatási programunk célja, hogy a hard skillek és szakmai tudás megszerzése mellett megfelelő felkészültséggel érkezz a munkáltatói interjúra.

A szakmai tudás mellett minden diákunknak segítséget nyújtunk az elhelyezkedésben, aki a Karriertámogató csomaggal kiegészített képzési formát választja: különböző softskill tréningeket tartunk (pl. Asszertív kommunikáció), segítünk jó önéletrajzot írni, lemodellezzük, hogy néz ki egy állásinterjú élesben, és bekerülsz a partneri adatbázisba, valamint Alumni csoportunkba, amivel egyszerűbben tudod megkezdeni szakmai karrierutadat.

Bővebben: Karriertámogató csomag

Az Elhelyezkedési garancia a Karriertámogató csomaggal kiegészített képzési formát választó diákjainknak automatikusan jár. Amennyiben minden abban felsorolt feltételnek megfelelsz, többek között, ha a képzés befejezése utáni 6 hónapon belül nem sikerül elhelyezkedned (akár egyénileg, akár partneri összeköttetéssel), a tandíj összegének a 40%-át visszakapod.

Tapasztalatunk szerint van, aki már a képzés befejezésekor tudja, melyik munkahelyen fogja folytatni a programozást, vagy a képzést követő 1-2 hónapon belül elhelyezkedik. Az átlagosan jellemző inkább a 3-4 hónap. Mindez persze attól is függ, mennyire vagy aktív álláskereső, mennyire reálisak az elvárásaid, és mennyire egyeznek elképzeléseid az állást hirdető cég elvárásaival.

Képzéseink díjai eltérőek és függnek a finanszírozási formától is, ezért a képzés részletes leírásánál konkrét adatokat találsz ehhez.

Tandíj – Fullstack fejlesztő képzés (JAVA+ANGULAR)

Tandíj – Fullstack fejlesztő képzés (JAVASCRIPT+REACT)

Tandíj – Automata tesztelő képzés

Természetesen van lehetőség havi és utólagos részletfizetésre is. Háromféle finanszírozási forma közül választhatsz: előfinanszírozás, havi részletfizetés és utólagos részletfizetés, ezekről részletesen a képzés leírásánál olvashatsz. Képzéseink díjai eltérőek és függnek a finanszírozási formától is, ezért a képzés részletes leírásánál konkrét adatokat találsz ehhez.

Tandíj – Fullstack fejlesztő képzés (JAVA+ANGULAR)

Tandíj – Fullstack fejlesztő képzés (JAVASCRIPT+REACT)

Tandíj – Automata tesztelő képzés

A tandíj a teljes költséget fedezi, ezen kívül mást nem kell fizetned.

Amennyiben Karriertámogató csomagunkkal kiegészített képzési fromában veszel részt igen, minden diákunknak segítséget nyújtunk az elhelyezkedésben, finanszírozási formától függetlenül.

Amennyiben Karriertámogató csomagunk nélkül végzed el képzésünket, minden szakmai (hard-skill) készséget el tudsz sajátítani. A Karriertámogató programunkon (Soft-skill tréningeken) azonban nem fogsz tudni részt venni és a partneri adatbázisba sem kerülsz be. Ha úgy érzed egyedül, – soft-skill – felkészítés nélkül is magabiztosan megállod majd a helyed a munkáltató interjúkon, akkor választd az alap képzési formát.

Coaching programunk (modulzáró vizsgák és a képzés közbeni egyéni konzultációk Student Talent Specialist munkatársainkkal) a Karriertámogató csomag nélküli képzési formát választóknak is elérhető.

A felhasználóhoz közelebb eső vége a programnak a frontend, a felhasználótól távol eső vége a backend. A frontendes a látványosabb, míg a backendes a komolyabb kihívással rendelkező (számolósabb, gondolkodósabb), de egyáltalán nem látványos részeket fejleszti.

A Frontend fejlesztőnek meg kell értenie, hogy mit szeretne a felhasználó, illetve fontos, hogy tudjon kialakítani ergonomikus, esztétikus, modern megjelenésű, jól használható felületeket. Amennyiben érdekelnek a grafikus felületek, van szépérzéked, és szeretnél a felhasználók számára hasznos és átlátható szoftvereket létrehozni, akkor a frontend fejlesztést javasoljuk neked. A frontendben felhasznált technológiák: CSS, HTML, Javascript (React, Angular, Vue).

A Backend fejlesztő a Frontendet kiszolgáló rendszerek létrehozásában vesz részt. A Backend fejlesztő a szoftver felépítéséért felelős,  biztosítja a kommunikációt az adatbázis és az adott applikáció között,  illetve figyelembe kell vennie a biztonságot, és teljesítmény hatékonyságot is. Backend fejlesztéshez használt nyelvek: Java, PHP, Python, .Net, C/C++.

A Fullstack fejlesztő mind a frontend, mind a backend fejlesztéshez ért.

A három munkakör nem mindig választható el élesen. Sok múlik az adott cégen, hogy miképpen szabják meg az adott munkakörhöz tartozó kompetenciákat és feladatokat.

2024 tavaszán kétféle Fullstack képzést indítunk a piaci igényeknek megfelelően. Mind a Java, mind a Javascript programnyelv hiány a programozói területeken.

Fullstack (Java+Angular) fejlesztő képzésünket akkor javasoljuk, ha szeretnél egy komplex átfogó fullstack programozói tudást, amellyel könnyedén megállod majd a helyed akár a nagyvállalati (Enterprise) fejlesztői környezetben. Ha szereted a logikai feladatokat, nem riadsz vissza a szerver oldali programozás megismerésétől, és magabiztosan vágnál bele az új karrieredbe, válaszd ezt a képzésünket!

Fullstack (Javascript+React) fejlesztő képzésünket akkor javasoljuk, ha szeretnél egy komplex átfogó fullstack programozói tudást, de közelebb áll hozzád a vizuális megjelenítés, és magabiztosan szeretnél mozogni a webes megjelenítési módszerekben. Javascript+React kombinációs képzésünkkel valamivel többet fogsz foglalkozni a leírónyelvekkel (HTML, CSS) és megjelenítési (frontend oldali) technológiákkal.

Mindkét képzéssel Junior Fullstack fejlesztői pozíciókat fogsz tudni megpályázni.

Az online órák Zoom-on lesznek megtartva (kamerával, mikrofonnal), a csoportok Slack-et vagy Discord-ot használnak az online kommunikációra, illetve kódszerkesztő programot fogtok használni programozásra.

Megbízható gépet válassz! Az alábbi információk az irányadóak:

 • Kijelző: 14,1″ 1366×768 LED
 • Processzor: Intel Core i5-3320M 2,6GHz 3M Cache (I7 még jobb)
 • Memória: 8GB DDR3 (12-14 GB még jobb)
 • Merevlemez: 320GB SATA (SSD vásárlás előtt)
 • Intel HD Graphics 4000
 • Optikai meghajtó: DVD -rw
 • Audio: HD Audio
 • Wifi (Wireless LAN 802.11 b/g/n)
 • Dell Hspa modem /3g+ net/
 • Kártyaolvasó: 3xusb, HDMI VGA, esata, express card
 • jogtiszta Dell win7 prof 64 bit

A programozáshoz/teszteléshez elengedhetetlen a magabiztos számítógép használat, minimum egy alaptudással rendelkezned kell, ha jelentkezni szeretnél.

Attól függ 🙂  Diákjaink átlagos életkora 25-35 év között van, de sokszor találkozunk negyvenesekkel is. Nem a kor számít, hanem hogy mennyire vagy nyitott, rugalmas, eltökélt, mennyire kezeled magabiztosan a számítógépet és az internetet. Hajlandó vagy-e elölről kezdeni egy szakmai pályát, beilleszkedni egy új szakmai közegbe.

A tanórák anyaga visszanézhető lesz ugyan, de nem szerencsés, ha valaki hiányzik az órákról, mert a tananyagok napról napra egymásra épülnek, házi feladatokat kell készíteni, ezért neked is könnyebb, ha nincs kihagyás. Legfeljebb az összóraszám 10%-áról tudsz hiányozni online képzés esetében is.

Az oktatás nyelve magyar, de a különböző tananyagok, neten elérhető segédletek angol nyelvűek, ezért szövegértési angoltudásra mindenképpen szükség van már a tanfolyam ideje alatt. Később az álláskeresésnél sok cég előnyben részesíti azt, aki jól beszél angolul. Épp ezért angoltudásodat a felvételi keretein belül tesztelni fogjuk.

A tananyag modulok végén Modulzáró vizsgák lesznek, ahol folyamatosan visszajelzést kapsz a haladásodról. Emellett van egy mentor programunk is, mentoraink folyamatosan figyelik és segítik a fejlődésedet a képzés ideje alatt. A tanfolyam lezárása egy közös projektmunka lesz, ahol szintén visszajelzést kapsz majd az addig megszerzett tudásodról.

A Modulzáró vizsga az addig megszerzett tudásodról ad visszajelzést, ha elsőre nem sikerül olyan jól, akkor is tovább tudsz menni a tanfolyamon, viszont az adott anyagrészt alaposabban be kell gyakorolnod.

A kezdő fizetés sok mindentől függ, pl. hogy milyen szakmai tapasztalatod van, végeztél-e főiskolát/egyetemet, beszélsz-e angolul, milyen típusú céghez jelentkezel stb. Általánosságban elmondható, hogy a junior kezdő bérek nettó 320.000 – 400.000 Ft-tól kezdődnek. Elhelyezkedést követően számítani lehet a szakmán belüli intenzív ütemű előrelépésre.

A képzés elvégzése után se engedjük el a kezeteket, szeretnénk segíteni abban, hogy az itt megszerzett tudással milyen pozíciókat érdemes megpályázni, illetve, hogy hogyan, milyen állásokat érdemes megpályáznotok.

Kétlépcsős felvételivel (online teszt, szóbeli beszélgetés) megbizonyosodunk róla, megvannak-e benned a tanfolyam elsajátításához szükséges készségek.

A felvételin a logikai és matematikai alapkészségeket és az angol szövegértési készségeket nézzük. Ne ijedj meg, a tesztek alatt NEM a programozó tudásodat mérjük.

Amennyiben még biztosabbra akarsz menni, javasoljuk, kezdd 2 hetes Előkészítő képzésünkkel, ahol az alapok elsajátítása mellett az ehhez szükséges napi időráfordításba is belekóstolsz.

Végzett diákjaink sztorijairól és arról hogy milyen kihívásokkal sikerült elvégezniük képzésünket itt olvashatsz:

Diákjaink történetei

Köszönjük!

A PROGMATIC Csapata
+36 20 446 9194
hello@progmatic.hu