Gyakran ismételt kérdések:


Az alábbiakban a tanfolyam előtt, közben és után gyakran felmerülő kérdésekre igyekszünk választ adni.

Kérünk, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi információs blokkunkat:

Szakmát, vagy karriert váltanál? Komplex tudással szeretnél egy szakirányt Junior szinten elsajátítani? Válaszd programozó Bootcamp képzéseinket! 

Szeretnéd kipróbálni magad az IT-ban, de még nem tudod, merre indulj, vagy egy konkrét szakterületen szeretnél több tudást szerezni? Ez esetben programozó tanfolyamainkat ajánljuk.

Bootcamp képzéseinkre  a mindössze 2 lépcsős felvételivel tudsz bekerülni. Ha sikeresen teljesíted, akkor itt a helyed programozó képzéseinken! A kétlépcsős felvételivel (online teszt, szóbeli beszélgetés) megbizonyosodunk róla, megvannak-e benned a tanfolyam elsajátításához szükséges készségek. A felvételin a logikai és matematikai alapkészségeket és az angol szövegértési készségeket nézzük. Ne ijedj meg, a tesztek alatt NEM a programozó tudásodat mérjük.

Amennyiben még biztosabbra akarsz menni, javasoljuk, kezdd valamelyik Programozó tanfolyamunkkal, ahol az alapok elsajátítása mellett az ehhez szükséges napi időráfordításba is belekóstolsz. Programozó tanfolyamainkra mindössze a jelentkezési űrlap kitöltésével, az ezt követő online beiratkozással és a képzési díj befizetésével tudsz bekerülni.

Végzett diákjaink sztorijairól és arról hogy milyen kihívásokkal sikerült elvégezniük képzésünket itt olvashatsz:

Diákjaink történetei

Ha még egyátalán nem próbáltad a programozást és a programnyelvekkel sem vagy tisztában, akkor a Programozási alapok képzéssel kezdd. Itt Javascripttel fogunk foglalkozni, de a fő, hogy magát a kódolást fogod kipróbálni, ezt követően magabiztosabban fogsz tudni eligazodni a programnyelvek között.

A felhasználóhoz közelebb eső vége a programnak a frontend, a felhasználótól távol eső vége a backend. A frontendes a látványosabb, míg a backendes a komolyabb kihívással rendelkező (számolósabb, gondolkodósabb), de egyáltalán nem látványos részeket fejleszti.

A Frontend fejlesztőnek meg kell értenie, hogy mit szeretne a felhasználó, illetve fontos, hogy tudjon kialakítani ergonomikus, esztétikus, modern megjelenésű, jól használható felületeket. Amennyiben érdekelnek a grafikus felületek, van szépérzéked, és szeretnél a felhasználók számára hasznos és átlátható szoftvereket létrehozni, akkor a frontend fejlesztést javasoljuk neked. A frontendben felhasznált technológiák: CSS, HTML, Javascript (React, Angular, Vue).

A Backend fejlesztő a Frontendet kiszolgáló rendszerek létrehozásában vesz részt. A Backend fejlesztő a szoftver felépítéséért felelős,  biztosítja a kommunikációt az adatbázis és az adott applikáció között,  illetve figyelembe kell vennie a biztonságot, és teljesítmény hatékonyságot is. Backend fejlesztéshez használt nyelvek: Java, PHP, Python, .Net, C/C++.

A Fullstack fejlesztő mind a frontend, mind a backend fejlesztéshez ért.

A három munkakör nem mindig választható el élesen. Sok múlik az adott cégen, hogy miképpen szabják meg az adott munkakörhöz tartozó kompetenciákat és feladatokat.

Bármelyik képzésünket választod, a tanórákon kívül legalább napi 2 órát még szánj a gyakorlásra, mert enélkül nem tud kellően elmélyülni az adott anyagrész, és a későbbi tananyag nem tud majd erre épülni.

A tanórák anyaga visszanézhető lesz ugyan, de nem szerencsés, ha valaki hiányzik az órákról, mert a tananyagok napról napra egymásra épülnek, házi feladatokat kell készíteni, ezért neked is könnyebb, ha nincs kihagyás. A Bootcamp képzéseken legfeljebb az összóraszám 10%-áról tudsz hiányozni online képzés esetében is.

Képzéseink díjai eltérőek és függnek a finanszírozási formától is, ezért a képzés részletes leírásánál konkrét adatokat találsz ehhez.

Bootcamp és hosszabb tanfolyami képzések esetében is van lehetőség részletfizetésre.

Karriertámogató csomagot elhelyezkedési garanciával a Bootcamp képzésünkre beiratkozott minden diákunk igénybe vehet:

Karriertámogatási programunk célja, hogy a hard skillek és szakmai tudás megszerzése mellett megfelelő felkészültséggel érkezz a munkáltatói interjúra.

A szakmai tudás mellett minden diákunknak segítséget nyújtunk az elhelyezkedésben, aki a Karriertámogató csomaggal kiegészített képzési formát választja: különböző softskill tréningeket tartunk (pl. Asszertív kommunikáció), segítünk jó önéletrajzot írni, lemodellezzük, hogy néz ki egy állásinterjú élesben, és bekerülsz a partneri adatbázisba, valamint Alumni csoportunkba, amivel egyszerűbben tudod megkezdeni szakmai karrierutadat.

Bővebben: Karriertámogató csomag

Az Elhelyezkedési garancia a Karriertámogató csomaggal kiegészített képzési formát választó diákjainknak automatikusan jár. Amennyiben minden abban felsorolt feltételnek megfelelsz, többek között, ha a képzés befejezése utáni 6 hónapon belül nem sikerül elhelyezkedned (akár egyénileg, akár partneri összeköttetéssel), a tandíj összegének a 40%-át visszakapod.

Minden képzésünk és tanfolyamunk elvégzésekor a Felnőttképzési Adatlszolgáltatási Rendszerből generált magyar és angol, igény esetén német nyelvű Tanúsítványt adunk.

Bootcamp képzéseink végén egy angol nyelvű Certificate-et is kiállítunk Neked, ami tartalmazza a megszerzett szakmai skilleket.

Tapasztalatunk szerint van, aki már a képzés befejezésekor tudja, melyik munkahelyen fogja folytatni a programozást, vagy a képzést követő 1-2 hónapon belül elhelyezkedik. Az átlagosan jellemző inkább a 3-4 hónap. Mindez persze attól is függ, mennyire vagy aktív álláskereső, mennyire reálisak az elvárásaid, és mennyire egyeznek elképzeléseid az állást hirdető cég elvárásaival.

A tandíj a teljes költséget fedezi, ezen kívül mást nem kell fizetned.

Amennyiben Karriertámogató csomagunkkal kiegészített képzési fromában veszel részt igen, minden diákunknak segítséget nyújtunk az elhelyezkedésben, finanszírozási formától függetlenül.

Amennyiben Karriertámogató csomagunk nélkül végzed el Bootcamp képzésünket, minden szakmai (hard-skill) készséget el tudsz sajátítani. A Karriertámogató programunkon (Soft-skill tréningeken) azonban nem fogsz tudni részt venni és a partneri adatbázisba sem kerülsz be. Ha úgy érzed egyedül, – soft-skill – felkészítés nélkül is magabiztosan megállod majd a helyed a munkáltató interjúkon, akkor válaszd az alap képzési formát.

Coaching programunk (modulzáró vizsgák és a képzés közbeni egyéni konzultációk Student Talent Specialist munkatársainkkal) a Karriertámogató csomag nélküli képzési formát választóknak is elérhető.

Rövid programozói tanfolyamaink egy-egy modult tartalmaznak, így ezeken a tanfolyamokon nincsenek Modulzáró vizsgák. Témától függően a kisebb projektek és záró tesztek bele vannak építve a képzésbe.

Bootcamp képzéseinken a tananyag modulok végén Modulzáró vizsgák lesznek, ahol folyamatosan visszajelzést kapsz a haladásodról. Emellett van egy mentor programunk is, mentoraink folyamatosan figyelik és segítik a fejlődésedet a képzés ideje alatt. A tanfolyam lezárása egy közös projektmunka lesz, ahol szintén visszajelzést kapsz majd az addig megszerzett tudásodról.

Az online órák Zoom-on lesznek megtartva (kamerával, mikrofonnal), a csoportok Slack-et vagy Discord-ot használnak az online kommunikációra, illetve kódszerkesztő programot fogtok használni programozásra.

Megbízható gépet válassz! Az alábbi információk az irányadóak:

 • Kijelző: 14,1″ 1366×768 LED
 • Processzor: Intel Core i5-3320M 2,6GHz 3M Cache (I7 még jobb)
 • Memória: 8GB DDR3 (12-14 GB még jobb)
 • Merevlemez: 320GB SATA (SSD vásárlás előtt)
 • Intel HD Graphics 4000
 • Optikai meghajtó: DVD -rw
 • Audio: HD Audio
 • Wifi (Wireless LAN 802.11 b/g/n)
 • Dell Hspa modem /3g+ net/
 • Kártyaolvasó: 3xusb, HDMI VGA, esata, express card
 • jogtiszta Dell win7 prof 64 bit

A programozáshoz/teszteléshez elengedhetetlen a magabiztos számítógép használat, minimum egy alaptudással rendelkezned kell, ha jelentkezni szeretnél.

Attól függ 🙂  Diákjaink átlagos életkora 25-35 év között van, de sokszor találkozunk negyvenesekkel is. Nem a kor számít, hanem hogy mennyire vagy nyitott, rugalmas, eltökélt, mennyire kezeled magabiztosan a számítógépet és az internetet. Hajlandó vagy-e elölről kezdeni egy szakmai pályát, beilleszkedni egy új szakmai közegbe.

Az oktatás nyelve magyar, de a különböző tananyagok, neten elérhető segédletek angol nyelvűek, ezért szövegértési angoltudásra mindenképpen szükség van már a tanfolyam ideje alatt. Később az álláskeresésnél sok cég előnyben részesíti azt, aki jól beszél angolul. Épp ezért angoltudásodat a felvételi keretein belül tesztelni fogjuk.

A Modulzáró vizsga az addig megszerzett tudásodról ad visszajelzést, ha elsőre nem sikerül olyan jól, akkor is tovább tudsz menni a tanfolyamon, viszont az adott anyagrészt alaposabban be kell gyakorolnod.

A kezdő fizetés sok mindentől függ, pl. hogy milyen szakmai tapasztalatod van, végeztél-e főiskolát/egyetemet, beszélsz-e angolul, milyen típusú céghez jelentkezel stb. Általánosságban elmondható, hogy a junior kezdő bérek nettó 320.000 – 400.000 Ft-tól kezdődnek. Elhelyezkedést követően számítani lehet a szakmán belüli intenzív ütemű előrelépésre.

Programozó tanfolyamaink az IT világ egy-egy részterületébe engednek betekintést. Ha megtetszik a programozás, és szeretnél tovább foglalkozni a témával, kipróbálhatod további szakterületeket érintő programozó tanfolyamainkat, vagy akár egy komplex szakmát adó Bootcamp képzésre is jelentkezhetsz, ahol beszámítjuk a rövidebb képzéseinken már megszerzett tudásodat.

A Bootcamp képzés elvégzése után se engedjük el a kezeteket, szeretnénk segíteni abban, hogy az itt megszerzett tudással milyen pozíciókat érdemes megpályázni, illetve, hogy hogyan, milyen állásokat érdemes megpályáznotok.

Köszönjük!

A PROGMATIC Csapata
+36 20 446 9194
hello@progmatic.hu