Gyakran ismételt kérdések:


Az alábbiakban a tanfolyam előtt, közben és után gyakran felmerülő kérdésekre igyekszünk választ adni.

Kérünk, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi információs blokkunkat:

Bármelyik képzésünket választod, a tanórákon kívül legalább napi 2 órát még szánj a gyakorlásra, mert enélkül nem tud kellően elmélyülni az adott anyagrész, és a későbbi tananyag nem tud majd erre épülni.

Ingyenes karriertámogatási programunk célja, hogy a hard skillek és szakmai tudás megszerzése mellett megfelelő felkészültséggel érkezz a munkáltatói interjúra.

A szakmai tudás mellett minden diákunknak segítséget nyújtunk az elhelyezkedésben: különböző ingyenes softskill tréningeket tartunk (pl. Asszertív kommunikáció), segítünk jó önéletrajzot írni, lemodellezzük, hogy néz ki egy állásinterjú élesben, és bemutatunk Neked különböző cégeket, ahol megkezdheted szakmai karrierutadat.

Az állásgarancia a Felnőttképzési szerződés kiegészítése. Amennyiben igényled, és minden abban felsorolt feltételnek megfelelsz, többek között, ha a képzés befejezése utáni 6 hónapon belül nem sikerül elhelyezkedned, a tandíj nettó összegének a felét visszakapod.

Tapasztalatunk szerint van, aki már a képzés befejezésekor tudja, melyik munkahelyen fogja folytatni a programozást, vagy a képzést követő 1-2 hónapon belül elhelyezkedik. Az átlagosan jellemző inkább a 3-4 hónap. Mindez persze attól is függ, mennyire vagy aktív álláskereső, mennyire reálisak az elvárásaid, és mennyire egyeznek elképzeléseid az állást hirdető cég elvárásaival.

Képzéseink díjai eltérőek és függnek a finanszírozási formától is, ezért a képzés részletes leírásánál konkrét adatokat találsz ehhez.

Tandíj – Fullstack fejlesztő képzés

Tandíj – Junior programozó képzés

Természetesen van lehetőség részletfizetésre és utófinanszírozásra is. Háromféle finanszírozási forma közül választhatsz: előfinanszírozás, havi finanszírozás és utófinanszírozás, ezekről részletesen a képzés leírásánál olvashatsz. Képzéseink díjai eltérőek és függnek a finanszírozási formától is, ezért a képzés részletes leírásánál konkrét adatokat találsz ehhez.

Tandíj – Fullstack fejlesztő képzés

Tandíj – Junior programozó képzés

A tandíj a teljes költséget fedezi, ezen kívül mást nem kell fizetned.

Igen, minden diákunknak segítséget nyújtunk az elhelyezkedésben, finanszírozási formától függetlenül.

A felhasználóhoz közelebb eső vége a programnak a frontend, a felhasználótól távol eső vége a backend. A frontendes a látványosabb, míg a backendes a komolyabb kihívással rendelkező (számolósabb, gondolkodósabb), de egyáltalán nem látványos részeket fejleszti.

A Frontend fejlesztőnek meg kell értenie, hogy mit szeretne a felhasználó, illetve fontos, hogy tudjon kialakítani ergonomikus, esztétikus, modern megjelenésű, jól használható felületeket. Amennyiben érdekelnek a grafikus felületek, van szépérzéked, és szeretnél a felhasználók számára hasznos és átlátható szoftvereket létrehozni, akkor a frontend fejlesztést javasoljuk neked. A frontendben felhasznált technológiák: CSS, HTML, Javascript (React, Angular, Vue).

A Backend fejlesztő a Frontendet kiszolgáló rendszerek létrehozásában vesz részt. A Backend fejlesztő a szoftver felépítéséért felelős,  biztosítja a kommunikációt az adatbázis és az adott applikáció között,  illetve figyelembe kell vennie a biztonságot, és teljesítmény hatékonyságot is. Backend fejlesztéshez használt nyelvek: Java, PHP, Python, .Net, C/C++.

A Fullstack fejlesztő mind a frontend, mind a backend fejlesztéshez ért.

A három munkakör nem mindig választható el élesen. Sok múlik az adott cégen, hogy miképpen szabják meg az adott munkakörhöz tartozó kompetenciákat és feladatokat.

Az online órák Zoom-on lesznek megtartva (kamerával, mikrofonnal), a csoportok Slack-et vagy Discord-ot használnak az online kommunikációra, illetve kódszerkesztő programot fogtok használni programozásra.

Megbízható gépet válassz! Az alábbi információk az irányadóak:

 • Kijelző: 14,1″ 1366×768 LED
 • Processzor: Intel Core i5-3320M 2,6GHz 3M Cache (I7 még jobb)
 • Memória: 8GB DDR3 (12-14 GB még jobb)
 • Merevlemez: 320GB SATA (SSD vásárlás előtt)
 • Intel HD Graphics 4000
 • Optikai meghajtó: DVD -rw
 • Audio: HD Audio
 • Wifi (Wireless LAN 802.11 b/g/n)
 • Dell Hspa modem /3g+ net/
 • Kártyaolvasó: 3xusb, HDMI VGA, esata, express card
 • jogtiszta Dell win7 prof 64 bit

A programozáshoz/teszteléshez elengedhetetlen a magabiztos számítógép használat, minimum egy alaptudással rendelkezned kell, ha jelentkezni szeretnél.

Attól függ 🙂  Diákjaink átlagos életkora 25-35 év között van, de sokszor találkozunk negyvenesekkel is. Nem a kor számít, hanem hogy mennyire vagy nyitott, rugalmas, eltökélt, mennyire kezeled magabiztosan a számítógépet és az internetet. Hajlandó vagy-e elölről kezdeni egy szakmai pályát, beilleszkedni egy új szakmai közegbe.

A tanórák anyaga visszanézhető lesz ugyan, de nem szerencsés, ha valaki hiányzik az órákról, mert a tananyagok napról napra egymásra épülnek, házi feladatokat kell készíteni, ezért neked is könnyebb, ha nincs kihagyás. Legfeljebb az összóraszám 10%-áról tudsz hiányozni online képzés esetében is.

Az oktatás nyelve magyar, de a különböző tananyagok, neten elérhető segédletek angol nyelvűek, ezért szövegértési angoltudásra mindenképpen szükség van már a tanfolyam ideje alatt. Később az álláskeresésnél sok cég előnyben részesíti azt, aki jól beszél angolul. Épp ezért angoltudásodat a felvételi keretein belül tesztelni fogjuk.

A tananyag modulok végén Modulzáró vizsgák lesznek, ahol folyamatosan visszajelzést kapsz a haladásodról. Emellett van egy mentor programunk is, mentoraink folyamatosan figyelik és segítik a fejlődésedet a képzés ideje alatt. A tanfolyam lezárása egy közös projektmunka lesz, ahol szintén visszajelzést kapsz majd az addig megszerzett tudásodról.

A Modulzáró vizsga az addig megszerzett tudásodról ad visszajelzést, ha elsőre nem sikerül olyan jól, akkor is tovább tudsz menni a tanfolyamon, viszont az adott anyagrészt alaposabban be kell gyakorolnod.

A kezdő fizetés sok mindentől függ, pl. hogy milyen szakmai tapasztalatod van, végeztél-e főiskolát/egyetemet, beszélsz-e angolul, milyen típusú céghez jelentkezel stb. Általánosságban elmondható, hogy a junior kezdő bérek nettó 320.000 – 400.000 Ft-tól kezdődnek. Elhelyezkedést követően számítani lehet a szakmán belüli intenzív ütemű előrelépésre.

A képzés elvégzése után se engedjük el a kezeteket, szeretnénk segíteni abban, hogy az itt megszerzett tudással milyen pozíciókat érdemes megpályázni, illetve, hogy hogyan, milyen állásokat érdemes megpályáznotok.

Kétlépcsős felvételivel (online teszt, szóbeli beszélgetés) megbizonyosodunk róla, megvannak-e benned a tanfolyam elsajátításához szükséges készségek.

A felvételin a logikai és matematikai alapkészségeket és az angol szövegértési készségeket nézzük. Ne ijedj meg, a tesztek alatt NEM a programozó tudásodat mérjük.

Amennyiben még biztosabbra akarsz menni, javasoljuk, kezdd 2 hetes Előkészítő képzésünkkel, ahol az alapok elsajátítása mellett az ehhez szükséges napi időráfordításba is belekóstolsz.

Végzett diákjaink sztorijairól és arról hogy milyen kihívásokkal sikerült elvégezniük képzésünket itt olvashatsz:

Diákjaink történetei

Köszönjük!

A PROGMATIC Csapata
+36 20 446 9194
hello@progmatic.hu