3. Milyen hosszú a képzés?

A képzés 6 hónapos. 2017.01.16 – 2017.07.16 Időpontok: H, K, Sze, Cs, P: 9:00 – 14:30  

4. Mennyi idődet veszi majd igénybe?

A kurzus heti 5x5 órában zajlik. A kurzus során otthoni feladatok megoldására is sor kerül majd.  

5. Szükséges előképzettség a kurzus elvégzéséhez?

Angoltudáson kívül nincs szükség előképzettségre. Bárkiből lehet jó programozó, tekintet nélkül korábbi foglalkozására (tanár, színész, cukrász vagy éppen politikus:)).  

6. Van felvételi?

A ProgMatic Academy képzéseire egy olyan felvételi folyamatot dolgoztunk ki, amelyen a jelentkezők azon készségeit mérjük, amivel megállja majd a helyét a programozói világban. Ezenkívül szükség van angol nyelvtudásra, melyet szintén az online felvételi alatt fogunk mérni. Ne ijedj meg, a tesztek alatt NEM a programozó tudásodat mérjük, hanem csak azokat az általános logikai készségeket, amik által előnnyel indulhatsz ezen a karrierúton.  

7. Hány fővel indul egy csoport?

Kurzusunk 17-20 fős csoportokban zajlik. A csoportokat mentorok fogják segíteni/irányítani. A csoportok között és a csoporton belüli munkavégzés is lesz, így erősítve az egyéni soft skill-eket, amik majd a későbbi elhelyezkedésnél is kiemelten fontosak lesznek.  

8. Hol zajlik majd a képzés?

A kurzus helyszíne: 1036 Budapest, Lajos utca 93-99. szám A. épület I. emelet Így találsz ide: Az Árpád Fejedelem útja és a Nagyszombat út sarkán lévő épület, bejárat a Nagyszombati útról.  

I. Modul - Alapok

1.1 A problémamegoldás lépései

Megismerjük a számítógép programozás „logikáját”, bizonyos hétköznapi algoritmusokon keresztül. Áttekintjük a programkészítés teljesebb folyamatát.

1.2 A specifikáció

A programkészítési folyamat legelsőjével fogunk foglalkozni, a specifikációval.

1.3 Algoritmus leíró eszközök

A programkészítés második lépése az algoritmizálás. Ehhez a lépéshez használunk bizonyos formális eszközöket. Ezek az algoritmus leíró eszközök.

1.4 Kifejezések és változók, típus fogalma

Ebben a leckében a típus fogalma és az egyszerű típusok kerülnek bemutatásra.

1.5 Adatszerkezetek / Adatstruktúrák

Ebben a leckében szóba kerülnek a ciklusok különféle formái, adatszerkezeti oldalról a párjának tekinthető tömbök

1.6 Alapvető algoritmusok

A leckében az elágazás és a ciklus algoritmikus elemeket gyakoroljuk és alkalmazzuk a feladatok megoldásához. Programokat implementálunk struktogram alapján.

1.7 Tesztelés, Hibakeresés és javítás

A programozással kapcsolatos, az eddigi lépéseknél kevésbé „kreatív”, ámde nem nélkülözhető gyakorlati ismeretek közül a teszteléssel és a hibakereséssel ismerkedünk meg.

1.8 Dokumentálás

Ebben a leckében a programozással kapcsolatos, az eddigi lépéseknél kevésbé „kreatív”, ámde nem nélkülözhető gyakorlati ismeretek közül a dokumentációkészítéssel ismerkedünk meg.  

Modul óraszáma

140 óra, amelyből
 • Elmélet: 50 óra
 • Gyakorlat: 90 óra
 

II. Modul - Adatbázis kezelés

1.1 SQL nyelv alapjai

Ebben a leckében a relációs adatbázis-kezelés szabványos nyelvével ismerkedünk meg. Tartalmazza az Adatbázisok létrehozása és kezelése, Adatdefiníciós utasítások, Adatmanipulációs utasítások, Adatlekérdező utasítás, A relációs algebra műveleteinek megvalósítását.

1.2 MS SQL

Az MSSQL szervert számos célra használhatjuk, az egyszerű adatbázisoktól kezdve a bonyolultabb felépítésű, komplex rendszereket ellátó feladatokra.

1.3 MySQL

A MySQL rendkívül népszerű az ingyenes vagy olcsó tárhelyszolgáltatók és a nyílt forráskódú projektek (például Joomla, WordPress, phpBB, Drupal) körében.

1.4 SQLite

Az SQLite önálló, kisméretű, C forrású programkönyvtárként (library) megvalósított ACID-kompatibilis relációs adatbázis-kezelő rendszer, illetve adatbázismotor.  

Modul óraszáma

60 óra, amelyből
 • Elmélet: 25 óra
 • Gyakorlat: 35 óra
 

III. Modul - Objektumorientált programozás

1.1 Alapfogalmak

Az objektumorientált programozás (angolul object-oriented programming, röviden OOP) egy programozási módszertan. Ellentétben a korábbi programozási módszertanokkal, nem a műveletek megalkotása áll a középpontban, hanem az egymással kapcsolatban álló programegységek hierarchiájának megtervezése.

1.2 Egységbezárás

Az adatok és a hozzájuk tartozó eljárásokat egyetlen egységben kezeljük.

1.3 Öröklés

Az objektum-osztályok továbbfejlesztésének lehetősége.

1.4 Sokalakúság

Ugyanarra a kérelemre a különböző objektumok különböző képen reagálnak.  

Modul óraszáma

40 óra, amelyből
 • Elmélet: 10 óra
 • Gyakorlat: 30 óra
 

IV. Modul - Szakosodás (JAVA/Javascript)

JAVA

1.1 A Java megismerése

1.2 Vezérlési szerkezetek

1.3 Alapvető programozási tételek Java nyelven

1.4 Strukturált programozás

1.5 Objektumorientált programozás / OOP Java megvalósítása / OOP megértése Java nyelven

1.6 Alapvető Java csomagok, a java.lang csomag elemei

1.7 Filekezelés, java.io csomag

1.8 A system csomag részletezése

1.9 Collection Framework, a java.util csomag

1.10 Applet programozása / Java alapú weboldalak

1.11 Szálkezelés

1.12 Adatbázis kezelés a Java nyelvben, a java.sql csomag

1.13 Hálózatkezelés / Grafikus megjelenítés

1.14 Mobil alkalmazások

 

JAVASCRIPT

1.1 HTML, CSS alapok, BootStrap használata

1.2 Vanilla JavaScript: DOM műveletek, eseménykezelés

1.3 ECMAScript 6 újdonságok

1.4 TypeScript: deklarált típusosság a javascriptben

1.5 npm csomagkezelő, automata folyamatok futtatása

1.6 Angular 2 keretrendszer

1.6.1 modulok, komponensek

1.6.2 adatmegjelenítés, eseménykezelés, data binding

1.6.3 dependency injection

1.6.4 modulok életciklusai

1.6.5 űrlapkezelés

1.6.6 pipe-ok

1.6.7 kódolási konvenciók

 

Modul óraszáma

240 óra, amelyből
 • Elmélet: 40 óra
 • Gyakorlat: 200 óra
 

V. Modul - Goodies

1.1.1 RegExp

1.1.2 Git / SVN

1.1.3 Unit Testing

 

Modul óraszáma

8 óra, amelyből
 • Elmélet: 2 óra
 • Gyakorlat: 6 óra
 

Mennyibe kerül a képzés?

A Junior programozó képzés tandíja: 779.530 Ft + áfa (990.000 Ft)

A 2016.12.15-ig online leadott jelentkezések, valamint a nyílt napon személyesen leadott jelentkezések tandíjából 5% (49.500,-) kedvezményt adunk!

Egyéni finanszírozás

Van lehetőség részletfizetésre?
Van. Egyéni finanszírozású képzésünk esetében kétféle fizetési mód közül választhatsz:
 1. Fizetés két részletben: első részlet a tanfolyam kezdetekor, második részlet a tanfolyam felénél fizetendő (Tandíj: 990.000,-)
 2. Egy összegben történő fizetés esetén 5% kedvezményt biztosítunk a tandíj árából (Tandíj: 940.500,-)
 
Képzés utáni karrierlehetőség
Azon egyéni finanszírozású hallgatók, akik sikeres záróvizsgát tettek, nem kötelesek elfogadni a ProgMatic partnercégei által felkínált állásajánlatot. Amennyiben ezt mégis elfogadja, akkor a képzés díjának 50%-át utólagosan visszatérítjük, az új munkaadónál eltöltött 12 hónap után.  

Ösztöndíjas finanszírozás

Van ösztöndíj azok számára, akik nem tudják kifizetni a képzés tandíját?
A kurzus során minden esetben fenntartunk bizonyos számú ösztöndíjas helyet. Olyan hallgatóknak, akik kellően motiváltak, tehetségesek, de nem tudják megfizetni a tandíj árát. Fontos tudnod, hogy amikor az ösztöndíjas képzést választod (a jelentkezési lapon kell megjelölni), akkor az egyéni finanszírozású képzésre már nem jelentkezhetsz. Az ösztöndíjas helyek azonban sokkal korlátozottabb számban állnak rendelkezésünkre. Ösztöndíjas képzésünk esetében a tandíj teljes egészét a ProgMatic állja.  
Feltételek és karrier az ösztöndíjas finanszírozás esetén
Amennyiben a hallgató a kurzus végén sikeres záróvizsgát tesz, és a ProgMatic partnercégeitől állásajánlatot kap, azok közül egyet kötelezően el kell fogadnia (ha ez legalább havi nettó 200.000,- kezdő fizetéssel jár). Amennyiben ez nem teljesül, úgy a képzés díját utólagosan meg kell térítenie. Ha az elfogadott munkaviszony a hallgató hibájából az első 12 hónap alatt szűnik meg, akkor a tandíj fennmaradó részét vissza kell fizetnie.

NanoDegree

Képzésünk teljes egészében ráépül az amerikai NanoDegree programra. Ez az úgynevezett Mini Diploma.  

Gyakorlati képzés

Röviden erről csak annyit, hogy Valós tudásra alapuló főként gyakorlati képzést jelent, a leendő munkaköröd teljes feltérképezését. (Feladatok, feladatkörök, felmerülő problémák, megoldások, fejlesztések, profi prezentációk,stb).  

Együttműködés az IT cégekkel

A NanoDegree ötlete is - mint annyi más IT-s történet- az Egyesült Államokból származik. A munkaerőhiány csillapítására oktató központok, IT-s vállalatok (sok esetben karöltve) dolgoztak ki gyors, lényegre törő tananyagokat, hogy maguk képezzenek/átképezzenek munkaerőt.  

Munkaerőhiány az IT szektorban

Az egyetemi rendszer, a maga 5-6 évével már nem tud lépést tartani a piac igényeivel. Ez sajnos Magyarországon sincs másként. Nálunk több mint 22.000 nyitott pozíció áll üresen. A munkaerőhiány ebben a szektorban érezteti leginkább a hatását. A NanoDegree képzési forma nálunk is egyre elterjedtebb lesz. Sok szakember véleménye szerint egy idő után sokkal népszerűbb és praktikusabb lesz a NanoDegree, mint a hagyományos informatikai képzés. Valójában pont az IT-s iparág az ahol tényleg NEM a papír számít, nem várnak el diplomát, okleveleket, hanem azt nézik, hogy megvannak e azok az ismeretek, amit az adott cég elvár.  

A ProgMatic képzése

A ProgMatic képzése pontosan erre a naprakész, gyakorlati, lényegi tudásra helyezi a hangsúlyt, célja pedig, hogy ezen szakterületen belül a legfelkészültebb programozókat küldi a munkaerő piacra.