Még mindig töretlenül népszerűek a különféle programozó tanfolyamok, programozó képzések. Sokan szívesen kóstolnak bele a programozás rejtelmeibe, azonban kevesen gondolkodnak tudatosan a szakmaváltásról, karrierváltásról. Ugyanakkor fontos számításba venni, hogy ha belevágunk a kódolás, az IT világába, akkor elképzelhető, hogy ez lesz az új szakmánk. Így jobb, ha készülünk egy tervvel, amelynek mentén haladva megvalósíthatjuk karrierváltó céljainkat. A Progmatic karriertámogató csomagja pontosan ebben segít a diákoknak, azaz a jövő IT szakembereinek! Nézzük miből is áll a karriertámogat csomag és mi az, amiben támogatást nyújt ez a szolgáltatásunk!

Szakmaváltás, karrierváltás oktatói szemmel

Tudjuk, hogy a szakmaváltás senkinek nem könnyű, ez egy igen nehéz elhatározás, amelynek sok pontja, lépése ismeretlen. Képzéseink során arra is figyelünk, hogy ezt hogyan ültesd a gyakorlatba. Ahhoz, hogy megfelelő döntést tudj hozni, megfelelő ismeretekkel kell rendelkezned az adott szakmáról, iparágról és az ahhoz kapcsolódó különféle karrier utakról. Mi ebben segítünk! Reméljük elég biztatóan hangzik, hogy az elmúlt években több, mint 500 diákunk helyezkedett el sikeresen az IT piacon és azóta is ezen a területen dolgozik! Ehhez mi is mindent megtettünk, és diákjaink is keményen dolgoztak, hogy sikerüljön. Felismertük, hogy ebben az iparágban, nemcsak a színvonalas oktatáson van a hangsúly, hanem azon is, hogy diákjaink elhelyezkedésében segítsünk, támogassuk karrier céljaikat.

Ennek megfelelően építettük fel karrierváltó csomagunkat, amely a soft skillekre és az álláskeresés során szükséges ismeretekre koncentrál.

Mi az, amit megtanulhatsz velünk, mit tartalmaz a karriertámogató csomag?

Többek között kommunikációt, csapat-együttműködést, CV írást, interjú technikákat, amelyek felkészítenek erre a pályára, valamint a munkáltatói interjúkra. Ezen kívül bekerülsz egy úgynevezett. “Partneri adatbázisba”, ahol partnercégeink közvetlenül láthatják skilljeidet, önéletrajzodat, valamint tagja leszel az Alumni csoportunknak, ahol folyamatosan friss információkat, ajánlatokat osztunk majd meg veled.

Mi található a karriertámogató csomagban?

Pontosan mit tartalmaz ez a csomag? Először is bemutatjuk mit jelent a karriermenedzsment, majd kapsz egy képet arról, hogy milyen IT karrierpályák léteznek, milyen irányokba lehet elindulni. Elmondjuk, hogyan készülj a karrierváltásra, valamint „career and wellbeing” csapatunk bemutatja a különböző IT és IT-vel kapcsolatos területeket. Megtanulod, miért fontos a szakmai tudás és folyamatos tanulás mellett a tudatos karrierépítés, illetve, hogy mindezt, hogyan lehet elérni.

Ismereteket kapsz a vállalati működésről, milyen típusú cégeknek mik az előnyei, valamint egyéb elhelyezkedéssel kapcsolatos információkat is megosztunk veled. Multi vagy KKV cégnél helyezkedj el? Mit jelent az open office és a törzsidő? Milyen bérigényt érdemes mondani az állásinterjún? Mire kell odafigyelni egy online interjún? Ezekre mind választ kaphatsz tőlünk!

És persze a soft skillek, kompetenciák fejlesztéséről sem feledkezünk meg! Ma már minden szakmában fontos a jó prezentációs készség. Nem elég jó szakembernek lenni, elengedhetetlen, hogy beszélni is tudj róla! Itt azon dolgozunk majd, hogy a képzés végére a projektmunkát magabiztosan mutasd be és jó benyomást kelts a jövőbeni munkáltatóidban.

Az IT projektek világa folyamatos egyeztetés a kollégákkal és a belsős és külsős megrendelőkkel, tehát lényeges, hogy elsajátítsd az asszertív kommunikáció alapjait. Megtanítjuk hogyan kommunikálj eredményesen, másokat is tiszteletben tartva, egyúttal saját érdekeidet képviselve.

Igazából nincs túl sok valóság alapja annak, hogy az IT szakemberek magányos farkasok. Az IT projektek csapatmunkában valósulnak meg! A képzés végén Te is csapatban hozod majd a vizsgamunkádat, ezért megtanítunk arra, hogy mi kell a sikeres együttműködéshez.

Az élet stressz és konfliktusok folyamatos sorozata. A fejlesztőket a kiégés fokozottan veszélyezteti, ezért fontos, hogy a segítségünkkel elsajátíts néhány stressz és konfliktuskezelési technikát.

A projektmunka utolsó szakasza

A képzés és projektmunka utolsó szakaszában tartunk egy közös CV workshopot. Közösen elkészítjük az egységes, profi design-nal rendelkező, megfelelő formátumban megírt kompakt önéletrajzodat, ami bekerül a partneri adatbázisunkba. A CV workshopot követően tartunk egy intenzív Self branding & álláskereső workshopot, ahol átbeszéljük az igényeidet, lehetőségeidet. Mérlegeljük, hova, miért érdemes pályázni, mire kell egyénileg odafigyelni, mi az, amit érdemes kihangsúlyozni. Átnézzük az éppen aktív cégek listáját és az álláslehetőségeket. Mindezeken felül átbeszéljük, mire érdemes odafigyelni a pályázásnál a CV elküldésétől egészen az interjúig.

A felvételi folyamat egyik legfontosabb része az állásinterjú, ezért erre is felkészítünk! A tanfolyam végén részt vehetsz egy próbainterjún, amelyről azonnal kapsz visszajelzést, valamint ekkor beszéljük át az általad elkészített önéletrajzot is.

A karriertámogató csomag igénybevétele természetesen nem kötelező! Ha nem szeretnéd igényelni, akkor az alapképzés szerinti tandíjat kell majd fizetned. Amennyiben a csomaggal kiegészített képzési formát választod, és ennek ellenére nem sikerül az elhelyezkedés a képzés végétől számított 6 hónapon belül, akkor a tandíj 40%-át visszatérítjük!