Ha szétnézel a szakképzések palettáján, elsőre is szembeötlik, hogy ma már a karriermenedzsment önmagában is értékes piaci szegmensnek számít. Nem véletlen, hogy a hazai bootcampek és programozó iskolák többsége is jellemzően több százezer forint pluszdíjért kínálják ezt mint extra szolgáltatást, a programozó képzések, programozó tanfolyamok mellé. Mi a Progmaticnál azonban egészen másként gondolkodunk erről. Nálunk a karriermendzsment a képzési csomag beépített része – többletdíj nélkül. És ez még nem minden!

De mi is az a karriermenedzsment?

A karriermenedzsment velősen fogalmazva mindazon a soft skillek elsajátítását és gyakorlati tréningezését jelenti, amelyek a munkaerőpiacon való sikeres boldoguláshoz éppúgy szükségesek, mint maga a programozó képzés során megszerzett szaktudás. Fontos ezzel kapcsolatban látni, hogy – bár általánosan hasznosítható készségekről van szó –, ezek a skillek akkor tudnak igazán hatékonyan és célorientáltan működni, ha az adott szakterülethez, jelen esetben a programozói kompetenciákhoz és a pálya munkaerőpiaci realitásaihoz kapcsoljuk őket. Ha nagyon pragmatikusan nézzük, valójában ezeknek a segítségével tudod majd fejlesztőként megtalálni a szíved vágya (és az aktuális szakmai-személyes szinted) szerinti munkahelyet és munkakört. 

És mivel mi a Progmaticnál elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy hallgatóink minden tekintetben korszerű és piacképes tudást szerezzenek nálunk, és a képzés elvégzése után ténylegesen el is helyezkedjenek fejlesztőként, a karriermenedzsmentet a tanfolyamba beépített szolgáltatásként adjuk. És ezért semmilyen extra díjat nem számolunk fel, mert úgy gondoljuk, hogy egy képzést akkor lehet igazán sikeresnek mondani, ha a résztvevők egy munkahelyen kamatoztatják a megszerzett tudásukat. Hogy mindezt mennyire komolyan gondoljuk, azt az állásgaranciával bizonyítjuk. Garantáljuk, hogy a képzés utolsó napját követő 6 hónapon belül elhelyezkedsz a szakmában. Ha mégsem sikerül, a képzés díjának felét visszafizetjük! Ez azért elég meggyőzően hangzik, ugye?

A piacképesség hármas pillére a Progmaticnál

Ahogyan az állásgarancia is mutatja, mi biztosra megyünk! Ez azért lehetséges, mert egy több lábon álló stabil alapra építjük a karriermenedzsmentünket. Ahol a képzés első lépéseitől az elhelyezkedésig, sőt a sikeres beilleszkedésig és a teljes körű helytállásig kísérünk és támogatunk szakmaváltó utadon.

 1. Ezek közül a pillérek közül az első a piacképes és gyakorlatorientált szaktudás. Nem tankönyvízű, holt elméleti ismereteket adunk át, hanem már az első naptól a valós piaci feladatokra készítjük fel hallgatóinkat, olyan gyakorlatfókuszú oktatással, melynek során valódi projektmunkákon keresztül tanulhatsz bele a programozási folyamatokba. Ezt többéves IT-s tapasztalattal és oktatási gyakorlattal rendelkező oktatóink és a limitált létszámmal működő óráink egyaránt garantálják. Arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy mindenki lépést tudjon tartani, és egyéni szükségletei szerint, oldott légkörben tanulhasson. Igény szerint egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk.
 2. Emellett második pillérként már a tanfolyam kezdetétől folyamatosan foglalkozunk és erősítjük a fentebb már említett – és rövidesen majd részletezett – soft skilljeidet. Ezek a sikeres karrier, azaz a pályán való beágyazódásod zálogát jelentik. Közben megismerkedhetsz partnercégeinkkel, akik már a tanfolyam ideje alatt bemutatkoznak neked, és akik lehetőséget kínálnak az elhelyezkedésre. Ezenközben folyamatosan megújuló tudástárat igyekszünk rendelkezésedre bocsátani blogbejegyzéseinkben, melyek a szakmai kérdésektől a munkaerőpiaci viszonyokon át a karrier soft skillekig sokféle területet felölelnek.
 3. A tanfolyam végéhez közeledve pedig – építve a már addig is megszerzett készségekre – célzott karriermenedzsment tréninget tartunk felkészült trénereink segítségével.

A sikeres záróvizsgával azonban nem ér véget a küldetésünk. Ha igényled, a tanfolyamot követően is folyamatosan segítünk a továbblépésben. Lehetőséget nyújtunk személyes konzultációkra, akár mentori, akár HR-es vagy elhelyezkedéssel kapcsolatban keresel minket. Ez is része a karriermenedzsment mentorálási folyamatunknak, mellyel téged – és minden hallgatónkat – támogatunk abban, hogy megvesd a lábad és új karriert fuss be fejlesztőként.

Miből áll a karriermenedzsment tréning?

Na, ez aztán végképp nem holt tudás magolásáról szól. Kőkeményen a saját bőrödön megtapasztalva, sok-sok helyzetgyakorlaton és azok elemzésén keresztül elérjük azt, hogy

 • megtaláld és ki tudd választani a neked leginkább testhezálló álláslehetőséget,
 • elérd, hogy behívjanak interjúra,
 • az interjúra sikeres interjútechnikákkal felvértezve érkezz,
 • ha felvettek, sikeresen be tudj illeszkedni, és hatékonyan erősítsd a csapatot,
 • tovább tudd építeni szakmai karrieredet.

Amit mindehhez előzetesen elsajátítasz:

 • célzott önéletrajz- és motivációslevél-írás (erről egyébként már itt is írtunk részletesen)
 • LinkedIn profil létrehozása,
 • állásajánlatok felkutatása, remote lehetőségek és adatbázisok
 • sikeres kommunikációs és interjúzási technikák
 • szakmaspecifikus információk (fizetési sávok, munkakörök, feladatkörök, előrelépés stb.)
 • soft skillek a munkahely megtartásához és a szakmai fejlődéshez, továbblépéshez.

Mondtuk már, hogy mi a Progmaticnál biztosra megyünk? Több mint 5 éve foglalkozunk programozó képzéssel – diákjaink 98%-a azóta is fejlesztőként dolgozik.

Mi szóltunk!