Mi kell a sikeres bértárgyaláshoz? Magyarországon még mindig tabutéma, hogy ki mennyit keres, ezért nagyon nehéz kikutatni, hogy egyes szakmákban, vagy pozíciókban milyen bérigénnyel léphetünk fel, azaz hogyan lehetünk sikeresek a bértárgyalás során. Általában sávos meghatározásokat szoktak az ismertebb HR-, fejvadász cégek közzétenni, amely azért valamelyest megkönnyítheti a dolgunkat. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb ember azonnal feszültté válik, amikor az állásinterjú alatt elhangzik a kérdés a munkabérrel kapcsolatban. A bértárgyalás sokaknak nehézséget okoz, de fel lehet rá készülni! Az alábbiakban közzé teszünk néhány hasznos tanácsot, amelyek segíthetnek a reális bérigény meghatározásában, illetve bérigényünk kommunikálásában.

Túl magas, vagy túl alacsony bérigény?

Mindenki szeretne több fizetést kapni, de sokszor nem tudjuk, hogyan készüljünk fel a bértárgyalásra. Fontos tudni, hogy a bérigény nagyban befolyásolhatja a munkáltatók döntését egy állásinterjú során. Ha túl magas fizetést kérsz, akkor a munkáltató nem biztos, hogy téged választ (hiszen nekik is van egy adott büdzséjük, ami a pozícióhoz tartozik), ellenben, ha túl alacsony bért mondasz, akkor pedig a saját érdekeid sérülhetnek. Ahhoz, hogy meg tudd határozni, hogy a munkád mennyit ér az adott munkáltató számára, először tisztában kell lenned a saját képességeiddel, kompetenciáiddal. Sokkal könnyebb dolgod lesz a bértárgyaláson, ha fel tudsz sorakoztatni néhány érvet, amivel bebizonyítod, hogy érdemes vagy az általad megjelölt munkabér elnyerésére.

Kulcsszó a tökéletes bértárgyaláshoz: alapos kutatás!

Sokan ott követik el a legnagyobb hibát, hogy nem rendelkeznek naprakész információval arról, hogy mennyit is ér a tapasztalatuk, noha erről valóban csupán hozzávetőleges információkat lehet szerezni. Mielőtt elkezdesz pályázni, nézd át a KSH által közzétett legfrissebb fizetési adatokat, menj fel egyéb fizetésekkel kapcsolatos oldalakra, nézd meg a nagyobb HR-, fejvadász cégeket vagy más hiteles felmérések, fizetési riportjait. Az is jó, ha ismerőseid köreiben kérdezősködsz, vagy megkeresel olyanokat, akik veled hasonló területen dolgoznak, mert így magabiztosabban megy majd a bértárgyalás. Használd nyugodtan a HR tanácsadókat, munkaerő-közvetítőket arra, hogy fizetésekkel kapcsolatban információkat kérj tőlük például LinkedIn-en, hiszen ők napi szinten ismerik a reális fizetési igényeket.

Várd meg, amíg a munkáltató hozza szóba a munkabér kérdését!

Ha csak teheted, hagyd, hogy a munkáltató kérdezzen rá a fizetés kérdésére, semmiképpen se te hozd szóba az állásinterjún. Minél később beszéltek a pénzről, annál jobb alkupozícióban vagy, hiszen addigra már a munkatapasztalataidat és bizonyos kompetenciáidat is megismerték. A tipikus inkább az, hogy már az önéletrajzodban rákérdeznek, vagy a telefonos interjún, de legkésőbb az első személyes találkozás alkalmával. Az ideális az lenne, ha már legalább egy körön túl esne szó a bérigényről. Mivel addig, amíg nem ismered pontosan a feladatokat, a felelősségi kört, és nem mondják el részletesen a juttatási struktúrát, addig hogyan is mondhatnál átgondolt összeget?

A bértárgyaláshoz fontos az egyéb juttatások, a cafeteria összege is

A leggyakoribb béren kívüli juttatások, amiket a cégek biztosítanak, még sok tartalékot rejthetnek és ha a fizetés nem is olyan magas ezzel nagyon jól kompenzálhatják a munkáltatók a kiesett összeget, tehát ez is fontos szempont a bértárgyaláshoz. Lényeges, hogy ezt is részletesen vedd át a leendő munkáltatóval. Érdemes egyeztetni a bónusz mellett a parkolóhelyről, a benzinpénzről, a mobiltelefonról, cafeteriáról… illetve arról is, hogy milyen rendszerességgel van lehetőség fizetésemelésre, és mennyi home office fér bele a munkakörbe. A legjobb, ha ezt még a fizetési igény előtt fel tudod térképezni, hiszen ehhez mérten alakíthatod bérigényedet is.

Mikor érdemes fizetésemelést kérni?

Az eddigiekben új állás kereséséről beszéltünk, de mi a helyzet, ha a már meglévő pozíciód esetén szeretnél magasabb fizetést? Fizetésemelést abban az esetben érdemes kérni, ha valamit fel tudsz mutatni cserében. Például: több felelősség, nagyobb munkamennyiség, kiemelkedő teljesítmény, egyéb hozzáadott értékek, ez mind-mind munkakörtől is függ.

Vedd figyelembe azt is, hogy mennyi ideje dolgozol a cégnél. Ha még egy éve sem vagy az adott helyen, akkor jó, ha még egy kicsit türelmes vagy és vársz. Sok munkáltató évente emel a munkavállalók bérén, így lehet, hogy ők maguktól is emelnek majd a fizetéseden, anélkül, hogy azt kérned kellene.

Ha esetleg úgy érzed, hogy a munkáltató nem hajlik a bérfejlesztés felé, akkor felajánlhatod azt is, hogy béren kívüli juttatásként, cafetériaként, vagy esetleg utazási támogatásként kapd azt meg. Így talán könnyebb lesz egyezségre jutni.