A Progmatic Academy junior programozó képzése egyaránt jó választás lehet pályakezdőknek és azoknak is, akik a jövőben pálya- és szakmaváltás előtt állnak.Mesélj magadról pár szót… » Mivel foglalkoztál mielőtt jelentkeztél a Progmatic programozó képzésére? Miért szerettél volna megtanulni programozni?

Egy évvel ezelőtt, 25 évesen jelentkeztem a Progmatic programozó képzésére. Előtte a turizmusban dolgoztam, így a koronavírus terjedésével, mint sokan mások, én is elveszítettem az állásomat. Ekkor határoztam el, hogy ezentúl egy biztos helyen akarok dolgozni, de tudtam, hogy ehhez karrierváltás szükséges.

Miért szerettél volna megtanulni programozni?

Miután megszűnt a munkahelyem, elég sok időm volt kitalálni, hogy mivel szeretnék foglalkozni. A karrierváltás foglalkoztatott, mondhatni véletlenül találtam rá a frontend programozásra az interneten. Viszont annyira megtetszett, hogy tudtam, ez lesz az én utam. Korábban sosem gondoltam, hogy az IT világa nekem való, és hogy mindezt meg tudom tanulni, de mint akkor rájöttem, ez csak azért volt így, mert valójában semmit nem tudtam a programozásról. Így döntöttem el – most vagy soha – keresek egy iskolát, ahol mindent megtanítanak, hogy frontend programozó lehessek.

Miért a Progmatic képzése mellett döntöttél?

Mivel idő közben újra munkába álltam, elsődleges szempont volt, hogy olyan képzést találjak, amit munka mellett is el tudok végezni. A Progmatic Academy esti képzése tökéletesnek tűnt ebből a szempontból, de nem ez volt az egyetlen ok, hogy ide iratkoztam be. Rendkívül szimpatikus volt, amiket a honlapon olvastam, és ez nem csak marketing, a felvételi folyamat során is mindenki, akivel találkoztam nagyon közvetlen, barátságos és segítőkész volt.

Hogyan érezted magad a tanfolyam során: » Mi okozta a legnagyobb kihívást a tanfolyam 7 hónapja alatt? » Mit emelnél ki, mint legmeghatározóbb élmény, pozitívum a képzés során?

Nagyon élveztem a tanfolyamot az elejétől a végéig. Nem mondhatom, hogy nem volt nehéz a 7 hónap, rengeteg energiával és tanulással járt, de nagyon sokat jelentett, hogy az órák jó hangulatban teltek, így mindig vártam a következő alkalmat. A legnehezebb dolog számomra az volt, hogy munka mellett maradjon időm és erőm tanulni. Kemény munka nélkül viszont senkinek nem hullik a siker az ölébe, és a 7 hónap nem is akkora áldozat, ha belegondolunk, hogy az új tudás mennyi mindent változtathat meg a következő években. A legjobb pedig, hogy nem egyedül kell végigcsinálni. Számomra óriási pozitívum volt, hogy milyen jókedvű társaság alakult ki. A sok nevetés és viccelődés nekem rengeteget segített.

A junior programozó képzés elvégzése után vagyunk. Friss oklevéllel a kezedben hogyan tovább: mik a terveid, kaptál már állásajánlatot?

A képzés elvégzése után nem sokkal elkezdtem állásokra pályázni, volt pár interjúm, és nem sokkal később 2 állásajánlatot is kaptam. Így két hónappal a suli vége után már egy magyar startup cégnél kezdtem dolgozni, amit azóta is nagyon élvezek.

Miért ajánlod a Progmatic Academy junior programozó képzését?

A képzést tapasztalt és felkészült oktatók tartják, akik minden tudást átadtak, amire egy junior programozónak szüksége van. Senkit nem hagytak lemaradni, mindenkire odafigyeltek, bátran kérdezhettünk tőlük, és még jófejek is:)

Mit mondanál azoknak, akik még hezitálnak, hogy belevágjanak-e a programozás elsajátításába?

Hogy a karrierváltás megéri, legyenek bátrak, és merjenek belevágni!