Mesélj magadról pár szót… » Mivel foglalkoztál a mielőtt jelentkeztél a Progmatic programozó képzésére? Miért szerettél volna megtanulni programozni?

Szőke Márton vagyok, 26 éves. A Progmatic képzését megelőzően mentőápolóként dolgoztam az Országos Mentőszolgálatnál.
Mindig is érdekelt az IT dinamikus és folyamatosan fejlődő világa, és mikor hallottam a bootcampről mint lehetőségről, elhatároztam váltok, és belevágok a programozó karrier felépítésébe.

Miért a Progmatic képzése mellett döntöttél a programozó karrier megalapozására?

A képzés indulása előtt részt vettem a Progmatic által rendezett WorkShopon ahol mind a helyszín, mind az oktatók nagyon szimpatikusak lettek.

Hogyan érezted magad a tanfolyam során: » Mi okozta a legnagyobb kihívást a tanfolyam 5 hónapja alatt? » Mit emelnél ki, mint legmeghatározóbb élmény, pozitívum a képzés során?

A tanfolyam során nagyon sok segítséget kaptam az oktatóktól és a többi tanulótól is. Egy nagyon szupportív, befogadó közösség alakult ki, ahol bármikor lehetett kérdezni. Hiába, hogy nem volt korábbi informatikai tudásom, az oktatás során ezt figyelembe véve elég idő és lehetőség volt hogy felzárkózzak. Mindezt úgy, hogy a meghozott járványügyi intézkedések miatt, a kurus jelentős része homeschool formában kellett megvalósítva.

A junior programozó képzés elvégzése után vagyunk. Friss oklevéllel a kezedben hogyan tovább: mik a terveid, kaptál már állásajánlatot?

A képzést követően 4 hónap múlva tudtam elhelyezkedni. Ez leginkább a gazdasági helyzet miatt alakult így.
Sokan kételkednek a bootcampekben a rövid képzési idő miatt. Azt meg kell érteni, hogy a tanulásnak nincs vége 5 hónap után és a programozó karrier szerves részét képezi.

Mit mondanál azoknak, akik még hezitálnak, hogy belevágjanak-e a programozó karrier elindításába?

Ez csak az első lépcsőfok, ami megadja az alapot amivel ténylegesen el lehet helyezkedni junior developerként és programozó karrier indulhat.
Ehhez azonban szorgalmasan tanulni és gyakorolni kell az egész képzés alatt akár napi 8 – 12 órát. Angol nyelv közép-emelt szintű ismerete elengedhetetlen.