Mesélj magadról pár szót… » Mivel foglalkoztál a mielőtt jelentkeztél a Progmatic programozó képzésére? Miért szerettél volna megtanulni programozni?

Szőke Márton vagyok 26 éves. A Progmatic képzését megelőzően mentőápolóként dolgoztam az Országos Mentőszolgálatnál.
Mindig is érdekelt az IT dinamikus és folyamatosan fejlődő világa és mikor hallottam a bootcampről mint lehetőségről elhatároztam váltok.

Miért a Progmatic képzése mellett döntöttél?

A képzés indulása előtt részt vettem a Progmatic által rendezett WorkShop-on ahol mind a helyszín, mind az oktatók nagyon szimpatikusak lettek.

Hogyan érezted magad a tanfolyam során: » Mi okozta a legnagyobb kihívást a tanfolyam 5 hónapja alatt? » Mit emelnél ki, mint legmeghatározóbb élmény, pozitívum a képzés során?

A tanfolyam során nagyon sok segítséget kaptam az oktatóktól és a többi tanulótól is. Egy nagyon szupportív, befogadó közösség alakult ki, ahol bármikor lehetett kérdezni. Hiába, hogy nem volt korábbi informatikai tudásom, az oktatás során ezt figyelembe véve elég idő és lehetőség volt hogy felzárkózzak. Mindezt úgy, hogy a meghozott járványügyi intézkedések miatt, a kurus jelentős része homeschool formában kellett megvalósítva.

A junior programozó képzés elvégzése után vagyunk. Friss oklevéllel a kezedben hogyan tovább: mik a terveid, kaptál már állásajánlatot?

A képzést követően 4 hónap múlva tudtam elhelyezkedni. Ez leginkább a gazdasági helyzet miatt alakult így..
Sokan kételkednek a  bootcampekben a rövid képzési idő miatt. Azt meg kell érteni, hogy a tanulásnak nincs vége 5 hónap után.

Mit mondanál azoknak, akik még hezitálnak, hogy belevágjanak-e a programozás elsajátításába?

Ez csak az első lépcsőfok, ami megadja az alapot amivel ténylegesen el lehet helyezkedni junior developerként.
Ehhez azonban szorgalmasan tanulni és gyakorolni kell az egész képzés alatt akár napi 8 – 12 órát. Angol nyelv közép-emelt szintű ismerete elengedhetetlen.