Ha már szakmaváltás….Mesélj magadról pár szót… » Mivel foglalkoztál mielőtt jelentkeztél a Progmatic programozó képzésére? Miért szerettél volna megtanulni programozni?

35 évesen vágtam bele a tesztelői képzésbe. Előtte a saját vállalkozásomat vezettem, de nagyon kimerített, hogy egyedül csináltam mindent és elszigetelt.

Nagy döntés a karrierváltás, a szakmaváltás. Miért a Progmatic képzése mellett döntöttél?

Korábban már ismerkedtem a programozás világával, webfejlesztést tanultam,de akkor nem tudtam sajnos befejezni. Ezen és a tesztelésen gondolkodtam, mint opció.

Végül a felvételi interjún átbeszéltek alapján, ahol segítettetek a döntésben a tesztelést választottam.

Hogyan érezted magad a tanfolyam során: » Mi okozta a legnagyobb kihívást a tanfolyam alatt? » Mit emelnél ki, mint legmeghatározóbb élmény, pozitívum a képzés során?

Nagyon sokat adott és könnyebbé tette a tanulást, hogy Zsolt mindig a segítségünkre volt. Jól felépített a tanmenet és érthetőek az órán elhangzottak. A házik és az egyénileg megoldandó feladatok sokat segítettek, hogy egyedül gondoljuk át a feladatot és oldjuk meg.

Nagyon jó élmény volt a zárásként együtt elkészített projektmunka. Igazán jó csapatban lehettem és ez jól hatott a projektünkre is.
Kihívást talán leginkább a plusz terhelés jelentett, ami az esti képzéssel jár. De úgy érzem, hogy ez is áthidalható, ha az ember szereti, amit csinál és a cél lebeg a szeme előtt.

Az automata tesztelő képzés elvégzése után vagyunk. Friss oklevéllel a kezedben hogyan tovább: mik a terveid, kaptál már állásajánlatot? Sikerült a karrierváltás?

Jelenleg Linistry Zrt. csapatával dolgozom Junior szoftver tesztelőként. Sikerült nagyon jó helyre kerülni, szuper a csapat és fokozatos fejlődési lehetőségem van. Nagyon örülök a döntésemnek!

Miért ajánlod a Progmatic Academy képzését? Mit mondanál azoknak, akik még hezitálnak, hogy belevágjanak-e a programozás elsajátításába?

Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogyha bármennyi indíttatást is érez, akkor próbálja ki magát ezen a területen. Az iskola sokat segít tippekkel az elhelyezkedést illetően és soft skill tréningekkel a közös munkára való képesség fejlesztésében.