Ismét egy karrierváltó történetet ismerhetünk meg, amelyben megtudhatjátok, milyen út vezetett a gondolat, szándék felmerülésétől kezdve, egészen addig, amíg Tamás eljutott a Progmatic képzéséről a komolyabb projektekig.

Mivel foglalkoztál a Progmatic Junior programozó képzése előtt?

31 éves vagyok, és a képzés előtt 8 évet töltöttem a logisztika változatos területein.

A képzés előtt, kb. 3 évig kifejezetten logisztikai – informatikai fejlesztésekkel foglalkoztam megbízói oldalon. Ezalatt az idő alatt fogalmazódott meg bennem, hogy a két terület közti határvonal egyre inkább összemosódik, és emiatt szükség lesz (van) olyan szakemberekre, akik mindkét területen kellően gyakorlottak. Mindemellett úgy gondolom, hogy a személyiségemhez is sokkal jobban passzol ez az új szerepkör.  Azóta is úgy tekintek erre az elhatározásra, mint egy kiváló szakmai és személyes befektetésre.

Miért választottad ezt a képzési formát és a Progmatic-ot?

Végül azért választottam a Progmatic képzését, mert itt volt a legszimpatikusabb az időbeosztás, illetve egy nálam sokkal hozzáértőbb ismerősöm a tanterv alapján ígéretesnek titulálta a tanfolyamot.

Mi a véleményed a Progmatic képzéséről?

A magam részéről az oktatókat emelném ki a tanfolyamról, mint legfőbb pozitívum. Hatalmas ismeret anyagot sikerült úgy átadniuk, hogy az folyamatosan élvezhető volt. Én úgy éltem meg, hogy a szárazabb elméletet kis adagokban a sok gyakorló példák között-közben, szinte észrevétlenül sajátítottuk el. Nem csak programozni tanultunk meg, hanem azt is, merre induljunk, hogy ha egy teljesen ismeretlen problémába ütközünk. Persze ez azt is jelentette, hogy sok energiát és időt kellett belefekteni a tanfolyamon kívül is, de megérte, és a sikerélmény sem maradt el.

Hogyan tovább? Sikerült elhelyezkedned programozóként?

A tanfolyam elvégzése után végül is sikerült az előre eltervezett úton maradnom, és jelenleg egy EU-s projekt sorozatban dolgozom ipari digitalizációs területen.

Milyen ajánlást fogalmaznál meg a Progmatic fejlesztő képzéséről másoknak?

Én a tanterv és az oktatók miatt ajánlom mindenkinek a Progmatic Java képzését. Mai napig fejlesztőként jelentős részben tudom hasznosítani a mindennapok során a tanfolyamon elsajátított technológiákat és tapasztalatokat.

Mit javasolnál azoknak, akik még bizonytalanok a képzés elkezdését illetően?

Azoknak akik hezitálnak azt javaslom, hogy gondolják át előre milyen területen és hogyan szeretnék majd kamatoztatni a megszerzett tudást és hozzanak egy nagyon határozott döntést arról, hogy képesek időt és energiát fektetni ebbe az 5 hónapba, majd kevésbé intenzíven ugyan, de az elkövetkezendő évekbe is.