A Progmatic Academy progtamozó képzését akár munka mellett is elvégezhetjük, így a mindennapos rutinunk mellett bővíthetjük piacképes szakmai ismereteinket.A “munka mellett lettem programozó” szakmaváltó sorozatunkban Ricsi mondja el karrierváltó történetét.

Mesélj magadról pár szót… » Mivel foglalkoztál a mielőtt jelentkeztél a Progmatic képzésére? Miért szerettél volna megtanulni programozni? 

Igen, valóban munka mellett lettem programozó. Programozó tanulmányaim előtt és alatt is adatrögzítőként dolgoztam, de mindig is érdekelt ez a terület és annak ellenére hogy nem volt egyszerű, 33 évesen döntöttem el, hogy a szakmát elsajátítom. Így még a régi munkám mellett végeztem el a tanfolyamot.

Hogyan érezted magad a programozó tanfolyam során: » Mi okozta a legnagyobb kihívást a tanfolyam 5 hónapja alatt? » Mit emelnél ki, mint legmeghatározóbb élmény a  képzés során?

Szerencsére a tanfolyam tematikáját és kontakt órák idejét is nagyon jól eltalálták. Az oktatók, mentorok nagyon sokat segítettek hogy a tömény anyagokat is a legérthetőbb módon adják át számunkra, így a csapat is több levegőhöz jutott, ami a jó hangulaton is látszódott.

Mit emelnél ki a tanfolyamból? Mi adott pluszt, ami a pályaváltásban segített számodra?

A legnagyobb élményt a csoportos feladatok nyújtották, mind a kódolós mind a soft skills képzések során, komoly munka mellett azért a nevetésből sem volt hiány.
És ami nagyon fontos volt számomra, hogy olyan szituációs tréningeket és project munkát is kaptunk, ami álláskeresés és munkavégzés során valóban előfordulhat tehát szerencsére gyakorlatorientált képzésen vehettem részt. És elő is fordult!:)

A junior programozó képzés elvégzése után vagyunk. Friss oklevéllel a kezedben hogyan tovább: mik a terveid, kaptál már állásajánlatot?

Képzés után felmondtam és 2 héttel később már állásinterjúkon vettem részt. Két hónappal később már a jelenlegi munkahelyemen találtam magam, remek csapatban, egy izgalmas project frontend fejlesztését készítve. Ezzel párhuzamosan természetesen sokat fejlődtem szakmailag is.